Ταυτοποίηση στοιχείων

Αγαπητοί φίλοι,

Θέμα σε αυτή την στήλη είναι η «Ταυτοποίηση Στοιχείων» που μας ζητάνε οι στοιχηματικές πλατφόρμες όταν έρθει η ώρα να κάνουμε την πρώτη μας ανάληψη.

Είπα να γράψω αυτό το άρθρο διότι πολλές φορές έχω γίνει αποδέκτης mails όπου οι παίκτες κατηγορούν τις στοιχηματικές πλατφόρμες ότι τους βάζουν εσκεμμένα εμπόδια ώστε να μη λάβουν τα χρήματα τους, ζητώντας έγγραφα τα οποία δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμούν να προσκομίσουν.

Γενικότερα είναι μια διαδικασία που μας κάνει να «στραβώνουμε» και να κοιτάζουμε δεξιά και αριστερά μήπως υπάρχει κάποια στοιχηματική από τις νόμιμες στην Ελλάδα που δεν μας ζητάει αυτό το πράγμα, ακόμα και αν ξέρουμε ότι οι υπηρεσίες της στοιχηματικής είναι αξεπέραστες…!!!

Για να σας προλάβω… Άδικος κόπος και μην το ψάχνετε…

Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π. (ΦΕΚ 3162 / 25.11.2014), και για να διασφαλίσεις ότι θα συνεχίσεις να έχεις πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του λογαριασμού σου σε όποια εταιρία κάνεις εγγραφή για να παίξεις το παιχνίδι σου χωρίς διακοπή, οι στοιχηματικές πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να διασφαλίσουν ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στον λογαριασμό σου είναι ορθά, σε ισχύ, και ότι ο λογαριασμός σου είναι ταυτοποιημένος.

Με δύο λόγια όλες οι στοιχηματικές πλατφόρμες με νόμο είναι υποχρεωμένες να σας ζητήσουν τα στοιχεία που ζητούν και να τα βάλλουν βέβαια στο αρχείο τους αυστηρά κωδικοποιημένα με βάση τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων και μόνο για δική τους χρήση.

Περιττό βέβαια να αναφέρω το σύνηθες ερώτημα και την ένσταση των παικτών… «Μα γιατί όταν άνοιξα λογαριασμό δεν μου το ζήτησαν και το ζητάνε όταν ζητάω ανάληψη».

Η απάντηση πάρα πολύ απλή… Μα γιατί όταν ανοίγετε ένα λογαριασμό η στοιχηματική δεν σας παρέχει υπηρεσίες. Το μεταξύ σας αλισβερίσι ξεκινά όταν υπάρξει οικονομική συναλλαγή… Όταν κάνεις δηλαδή κατάθεση… Και όταν με το καλό κερδίσεις και ζητήσεις μέρος ή όλα τα κέρδη σου μέσω της ανάληψης.

Δηλαδή που να ζούσατε και στην Αγγλία… Εκεί, στην «μαμά» χώρα του στοιχήματος, η British Gambling Commission υποχρεώνει τις στοιχηματικές πλατφόρμες να ζητήσουν από τους παίκτες έγγραφα ταυτοποίησης εντός 48 ωρών (τους άσχετους :-p ) από τη στιγμή που θα πιστώσουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Για ποιό λόγο μία στοιχηματική πλατφόρμαζητάει έγγραφα ταυτοποίησης;

Οι τρεις παρακάτω λόγοι είναι κάποιοι από τους σημαντικότερους που οι στοιχηματικές πλατφόρμες και το κράτος ζητούν τα έγγραφα ταυτοποίησης.

  • Α)   Για την προστασία ανηλίκων και συμπλήρωση απαιτούμενου ορίου ηλικίας για συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια. Η στοιχηματική πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είστε ενήλικας ή έχετε συμπληρώσει τα 21 σε όσες γεωγραφικές περιοχές ισχύει αυτό το όριο ηλικίας (πχ Ελλάδα).
  • Β)   Απάτη μέσων πληρωμής – κάρτες τρίτου προσώπου. Πόσες φορές διαβάζουμε ή κάποιοι από μας έχουμε κάποιο γνωστό που έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης; Κάθε παίκτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα πληρωμής τρίτου προσώπου, ακόμα και αν είναι μέλος της οικογένειας του. Η στοιχηματική συνδιαλλάσσεται μόνο με το φυσικό πρόσωπο που εμφανίζεται στο λογαριασμό. Επομένως θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο χρήστης της κάρτας ή του ηλεκτρονικού πορτοφολιού είναι το ίδιο πρόσωπο που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό(στην εταιρία).
  • Γ)   Ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο τζόγος είναι ένας χώρος που εύκολα μπορεί κάποιος να ξεπλύνει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες και να τα παρουσιάσει ως κέρδη.

Όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας ότι έχει συμβεί από τα πιο κάτω…

Δεν έχετε ακούσει ας πούμε ότι ο πιτσιρικάς βούτηξε την κάρτα του πατέρα και πήγε και την φέσωσε σε λίγες ώρες παίζοντας «φρουτάκια» με φίλους του σε κάποιο internet cafe…?

Δεν έχετε ακούσει ότι κάποιοι έκλεψαν κωδικούς πιστωτικών καρτών ή και κάρτες? Αν σου έκλεβε κάποιος την κάρτα θα ήθελες να πάει να παίξει σε κάποια εταιρία και τον λογαριασμό να τον πληρώσεις εσύ…? Αν δεν υπάρχει αυτός ο έλεγχος δεν θα ήταν πιθανό και πιο εύκολο να πέσει κάποιος θύμα απατεώνων?

Άσε το ξέπλυμα… Δεν έχετε ακούσει ποτέ για έναν από τους τρόπους που ένας έμπορος ναρκωτικών θέλει να «νομιμοποιήσει» τα έσοδα του? Τι ποιό απλό από το να καταθέσει χρήματα σε μια στοιχηματική μέσω Paysafecard να παίξει σε μία στοιχηματική πλατφόρμα σε απόδοση 1.05 και στη συνέχεια να κάνει ανάληψη στην τράπεζα παρουσιάζοντας τα χρήματα ως κέρδη από το στοίχημα.

Μην μου πείτε ότι δεν τα ξέρετε αυτά ή δεν τα έχετε ακούσει να συμβαίνουν γιατί αν θέλετε εγώ μπορώ να σας πω πολλά…

Με την διαδικασία της ταυτοποίησης λοιπόν και εσείς προστατεύεστε και η στοιχηματικές πλατφόρμες προστατεύουν το προϊών τους…

Τώρα σε όποιο κώλυμα περί προσωπικών δεδομένων εγώ θα πω την άποψη μου όπως σας την λέω πάντα… "Άμα είσαι τίμιος παίκτης και της νομιμότητας άνθρωπος που απλά αγαπάς το παιχνίδι και δεν είσαι «λαμόγιο», όλα αυτά είναι σαχλαμάρες".

Την εποχή που άνοιξα λογαριασμό σε Αγγλική στοιχηματική στην Αγγλία και μου ζήτησαν για πρώτη φορά να κάνω ταυτοποίηση, προσωπικά ένιωσα μεγάλη ασφάλεια και ότι πραγματικά είχα να κάνω με σοβαρή στοιχηματική πλατφόρμα … Πιστέψτε με… Η συγκεκριμένη στοιχηματική δεν με διέψευσε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια.

"Μην χάνεις χρόνο… Γλύτωσε χρόνο".

Το καλύτερο για μένα από την στιγμή που πάρεις απόφαση να ανοίξεις λογαριασμό κάπου για να παίξεις, είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες κάθε στοιχηματικής και καταρχήν να επικαιροποιήσης τα στοιχεία σου στον λογαριασμό (διότι όταν είσαι χαλαρός την εποχή που ανοίγεις λογαριασμό μπορεί να γράφεις και καμιά σαχλαμαρούλα στα απαραίτητα πεδία και θα χρειαστεί να βάλεις τα σωστά), και στην συνέχεια να ολοκληρώσεις και την διαδικασία ταυτοποίησης του λογαριασμού σου σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

Υπ όψιν… Εάν έχεις ολοκληρώσει την διαδικασία ταυτοποίησης στο παρελθόν ΔΕΝ χρειάζεται αυτή να επαναληφθεί(στην ίδια στοιχηματική πλατφόρμα εννοώ).

Τι έγγραφα χρειάζονται να έχουμε για την ταυτοποίηση…?

Εγώ όποτε χρειάστηκε να κάνω ταυτοποίηση δύο πράγματα έστειλα και ποτέ δεν μου είπαν μα- μου -σου -του…

Ποτέ δεν μου αρνήθηκαν την ταυτοποίηση και ποτέ δεν μου ζήτησαν κάτι επιπλέον…!!!

  • Έγχρωμο φωτοαντίγραφο δύο όψεων ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Έγχρωμο φωτοαντίγραφο πρόσφατου (εντός τελευταίου τριμήνου) λογαριασμού ΔΕΚΟ (π.χ. ύδρευσης, ρεύματος, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας) ή μηνιαίου λογαριασμού τραπέζης. Δεκτή γίνεται και η Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 (πρώην Ν. 105), επικυρωμένη στα ΚΕΠ.

Γενικότερα την στιγμή που θα φτάσετε στο σημείο της ταυτοποίησης η στοιχηματική πλατφόρμα σας δίνει τα απαραίτητες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Προσωπικά αγαπητέ συνοδοιπόρε θα σου έλεγα πως από την στιγμή που σε ενδιαφέρει να ανοίξεις κάπου λογαριασμό για να παίξεις μην χάνεις χρόνο και μην χαλάς την διάθεση σου… Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις…!!!

Καλή συνέχεια και μην ξεχνάτε… Παίξτε υπεύθυνα…!!!

21+ |  Αρμόδιος ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα.

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03